BME honlap | Impresszum | HU | EN

Segítség az Office 365 használatához

Azonosítás

A BME-s felhasználók az Office 365-öt a BME Címtáron keresztül tudják elérni. A BME Címtárban választott felhasználónevükből képződik az Office 365-ös azonosítójuk (pl. gipsz.jakab@edu.bme.hu).

A BME az Office 365-ös levelezéshez az edu.bme.hu domaint használja. Az Office 365 hozzáféréssel rendelkező egyetemi polgárok e-mail címei és azonosítói is @edu.bme.hu végződésűek.

Az Office 365 webes felületére a https://portal.office.com címen lehet bejelentkezni. A bejelentkezőoldalon az Office 365-ös azonosító beírása után a rendszer átirányít a BME címtáras beléptetőoldalra, miután felismerte, hogy BME-s felhasználóról van szó. Ezen az oldalon a BME címtáras azonosítóval (eduID) és jelszóval lehet belépni, majd a sikeres beléptetés után a böngésző visszakerül az Office 365 oldalára, ezúttal már bejelentkezve.

Asztali Office programok

Sajnos az asztali Office alkalmazások jelenleg nem támogatják a BME által használt azonosítási megoldást. A problémát már jeleztük a Microsoftnak, akik a visszajelzés alapján dolgoznak a támogatás implementálásán, és magas prioritással kezelik az ügyet. Amint lesz megoldás, hirdetni fogjuk, addig sajnos egymástól függetlenül használhatók csak az asztali Office alkalmazások és a webes Office 365 elérés.

Levelezés

OneDrive

A „OneDrive for Business” nem támogatott Linux alapú operációs rendszer alatt.